Dvojnásobný držitel Grammy a jazz-soulová legenda GREGORY PORTER vystoupí 4. listopadu v pražském O2 universu

Jedná se v rámci Evropy o unikátní koncertní tour, jež se odehraje výhradně v Německu ve spojení s jediným koncertem v Praze, který ji odstartuje.

Jazz, funk, soul, R&B, gospel i akustický pop, to vše vkusně míchá americký zpěvák a skladatel Gregory Porter s velmi dobře rozeznatelným sametovým barytonovým hlasem, kterým si podmanil celý svět.

Za svou úspěšnou hudební kariéru získal dvě ocenění Grammy za alba „Take Me to the Alley" z roku 2016 a „Liquid Spirit" z roku 2013, a sedm nominací Grammy. Jeho posledním vydaným albem je „All Rise" v roce 2020, které znamenalo dosud poslední sedmou nominaci Grammy.

Gregory Porter je americký zpěvák, rodák z Kalifornie, který se v roce 2004 usadil v Brooklynu. Již v mládí podlehl kouzlu jazzu a v průběhu let se vyprofiloval mezi nejuznávanější americké jazzové umělce. Své první album „Water" vydal v roce 2010, další „Be Good" v roce 2012, „Liquid Spirit" v roce 2013, „Take Me to the Alley" v roce 2016, „Nat King Cole & Me" v roce 2017 a poslední „All Rise" v roce 2020.

Společně s ním v jeho doprovodné kapele zahraje i původně brněnský jazzový klávesista a hráč na Hammondovy varhany Ondřej Pivec. Přestože už od svých pětadvaceti let žije a působí v USA, začala jeho spolupráce s Gregory Porterem v roce 2013 v Čechách, když se setkali v rámci festivalu Struny podzimu. Za podíl na ePorterově albu „Take Me To The Alley" v roce 2017 také získal cenu Grammy. Společně dále stanuli na pódiu vyprodané Royal Albert Hall v Londýně i na světoznámém Glastonbury, hráli také v pořadu klavíristy Joolse Hollanda v hlavním vysílacím čase na BBC.V této sestavě odehraje Gregory Porter i letošní pražský koncert 4. listopadu od 20 hodin v O2 universu. který bude po beznadějně vyprodaném samostatném jazzovém projektu ve Foru Karlín v roce 2018 jeho největším vystoupením na území České republiky.

Do prodeje půjdou i speciální VIP vstupenky, které budou obsahovat exkluzivní sezení v prvních dvou řadách před pódiem s nejlepším výhledem a Gregory Porterem podepsané CD. Navíc ke každé VIP vstupence obdržíte od partnera koncertu, společnosti HERBAL WORLD s.r.o., potravinový doplněk IMUNworld v hodnotě 690 Kč.

Tento koncertní skvost v podání Gregoryho Portera bude bezesporu patřit mezi největší podzimní hudební události tohoto roku, proto si ho rozhodně nenechte ujít.

Vstupenky na pražský koncert v O2 universum, který se uskuteční 4. listopadu 2024, se začnou pro veřejnost prodávat od 10.dubna 2024 10:00.

Top